Ostanimo u kontaktu
JURA SHOP – AKCIJA Vikend

NEKAD BORAC ZA PRAVA PACIJENATA

Ivo Matičević nakon osmomjesečnog pritvora u Mostaru izručen Hrvatskoj

Objavljeno prije

Nakon gotovo osam mjeseci provedenih u ekstradicijskom pritvoru u Mostaru Ivo Matičević (42) iz Metkovića koji je sredinom lipnja prošle godine opljačkao poslovnicu OTP banke u Opuzenu a zatim s plijenom pobjegao u BIH, izručen je Hrvatskoj.

Istražni sudac mu je zbog počinjenog razbojništva odradio pritvor i trenutno se nalazi u Dubrovniku gdje čeka početak suđenja, prenosi Slobodna Dalmacija.

Matičević, je široj hrvatskoj javnosti postao poznat nakon smrti devetogodišnjeg dječaka u Metkoviću, Gabrijela Bebića kada je s manje ili više uspjeha organizirao nekoliko prosvjeda protiv zdravstvenog sustava u Metkoviću i tadašnjeg ministra zdravstva, Milana Kujundžića. Za bolesnu djecu je pješačio čak do Zagreba o čemu su obilato izvještavali tiskan i elektronski mediji a kuriozitet je da ga je primio i sam ministar zdravstva Vili Beroš na samom početku mandata.

Kasnije je Matičević još poznatiji javnosti ali ne po borbi za prava pacijenata i upornom ponavljanju da građani Metkovića nemaju zdravstvenu zaštitu već po razbojništvu-pljački banke u Opuzenu iz koje je usred bijela dana 15. lipnja prošle godine pod prijetnjom oružja službenicama ispred nosa odnio 47 tisuća kuna.

Međutim, na njegovu nesreću snimila ga je nadzorna kamera, pa policiji nije trebalo dugo da ga lociraju i uhite. A uhićen je na teritoriju BIH u Neumu kamo se sklonio s plijenom iz Opuzena.

Kao predstavnik Građanske inicijative “Sinovi i kćeri Hrvatske”, Ivo Matičević, je jako volio medijsku popularnost.

Dok je blokirao magistralu i megafonom pozivao građane na neposluh zbog lošeg zdravstvenog sustava u Metkoviću i dolini Neretve uživao je simpatije određenih oporbenih političkih struktura, premda je uvijek govorio da je neovisan o političkim strankama. Na njegovim, uglavnom slabo posjećenim prosvjedima viđani su i saborski zastupnici, poput Mire Bulja i Nikole Grmoje. Ipak, Matičevićevim uhićenjem došao kraj prosvjedima za poboljšanje zdravstvenog sustava u Metkoviću i dolini Neretve. On sam sada čeka suđenje zbog počinjenog kaznenog djela razbojništva u dubrovačkom istražnom zatvoru, – piše Stanislav Soldo za Slobodnu Dalmaciju

POLICIJA OBZNANILA DETLJE AKCIJE

U Luci Ploče zaplijenjeno preko pola tone kokaina

Objavljeno prije

Policijski službenici Policijske uprave dubrovačko-neretvanske u suradnji sa djelatnicima Carinske uprave zaplijenili su 30. ožujka ove godine u Luci Ploče 574.869,00 kilograma kokaina, nakon što je prethodno morem stigao iz Južne Amerike

Policijska uprava dubrovačko-neretvanska u suradnji s Policijskim nacionalnim uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta (Ravnateljstvo policije) te u koordinaciji s Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, nakon uspješno odrađenih akcija u prethodnim mjesecima, nastavili su s intenzivnim postupanjem u području suzbijanja kriminaliteta zlouporabe droga.

Policijski službenici Policijske uprave dubrovačko-neretvanske u suradnji s djelatnicima Carinske uprave zaplijenili su 30. ožujka ove godine u Luci Ploče 574.869,00 kilograma kokaina, nakon što je prethodno morem stigao iz Južne Amerike.

Od početka ove godine ovo je već treći slučaj razbijanja lanca krijumčarenja kokaina koji morem pristiže u Republiku Hrvatsku nakon čega se dalje kopnenim putem distribuira u susjedne zemlje.

Luka Ploče je pod posebnom opservacijom policijskih i carinskih službenika nakon što je u siječnju i ožujku ove godine Policijska uprava dubrovačko-neretvanska razbila dva lanca krijumčarenja kokaina koji je na isti način pristigao u Republiku Hrvatsku iz zemalja Južne Amerike te se trebao dalje distribuirati kopnenim putem u susjedne zemlje.

Zaplijenjeni kokain vrlo je visoke čistoće te je pronađen u kontejneru u kojem se prevozilo voće.

Nakon pronalaska droge uspostavljena intenzivna međunarodna i međuagencijska suradnja kako bi se utvrdilo sve točne okolnosti slučaja.
Procjenjuje se da bi zaplijenjeni kokain u uličnoj preprodaji dostigao vrijednost od preko 57 milijuna eura.

Do sada provedenim kriminalističkim istraživanjem koje se provodi u koordinaciji sa Uredom za suzbijanje korupcije organiziranog kriminaliteta utvrđeno je da Republika Hrvatska nije trebala biti konačno odredište zaplijenjenog kokaina već da je kokain bio namijenjen daljnjoj distribuciji na ilegalnim narko tržištima zemalja u regiji.

Sve ostale pojedinosti ne možemo iznositi s obzirom da se i dalje, u koordinaciji s Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, provodi kriminalističko istraživanje.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl5 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije