Ostanimo u kontaktu
AKCIJA! Dalmata Jura shop LPG Narona
GAZ Benz 1200x400px

NEKAD BORAC ZA PRAVA PACIJENATA

Ivo Matičević nakon osmomjesečnog pritvora u Mostaru izručen Hrvatskoj

Objavljeno prije

Nakon gotovo osam mjeseci provedenih u ekstradicijskom pritvoru u Mostaru Ivo Matičević (42) iz Metkovića koji je sredinom lipnja prošle godine opljačkao poslovnicu OTP banke u Opuzenu a zatim s plijenom pobjegao u BIH, izručen je Hrvatskoj.

Istražni sudac mu je zbog počinjenog razbojništva odradio pritvor i trenutno se nalazi u Dubrovniku gdje čeka početak suđenja, prenosi Slobodna Dalmacija.

Sveznalica 7400xXpx

Matičević, je široj hrvatskoj javnosti postao poznat nakon smrti devetogodišnjeg dječaka u Metkoviću, Gabrijela Bebića kada je s manje ili više uspjeha organizirao nekoliko prosvjeda protiv zdravstvenog sustava u Metkoviću i tadašnjeg ministra zdravstva, Milana Kujundžića. Za bolesnu djecu je pješačio čak do Zagreba o čemu su obilato izvještavali tiskan i elektronski mediji a kuriozitet je da ga je primio i sam ministar zdravstva Vili Beroš na samom početku mandata.

Kasnije je Matičević još poznatiji javnosti ali ne po borbi za prava pacijenata i upornom ponavljanju da građani Metkovića nemaju zdravstvenu zaštitu već po razbojništvu-pljački banke u Opuzenu iz koje je usred bijela dana 15. lipnja prošle godine pod prijetnjom oružja službenicama ispred nosa odnio 47 tisuća kuna.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Međutim, na njegovu nesreću snimila ga je nadzorna kamera, pa policiji nije trebalo dugo da ga lociraju i uhite. A uhićen je na teritoriju BIH u Neumu kamo se sklonio s plijenom iz Opuzena.

Kao predstavnik Građanske inicijative “Sinovi i kćeri Hrvatske”, Ivo Matičević, je jako volio medijsku popularnost.

Dok je blokirao magistralu i megafonom pozivao građane na neposluh zbog lošeg zdravstvenog sustava u Metkoviću i dolini Neretve uživao je simpatije određenih oporbenih političkih struktura, premda je uvijek govorio da je neovisan o političkim strankama. Na njegovim, uglavnom slabo posjećenim prosvjedima viđani su i saborski zastupnici, poput Mire Bulja i Nikole Grmoje. Ipak, Matičevićevim uhićenjem došao kraj prosvjedima za poboljšanje zdravstvenog sustava u Metkoviću i dolini Neretve. On sam sada čeka suđenje zbog počinjenog kaznenog djela razbojništva u dubrovačkom istražnom zatvoru, – piše Stanislav Soldo za Slobodnu Dalmaciju

UZROK DOTRAJALE EL. INSTALACIJE ?

U Opuzenu gorio Caffe bar ‘Neretvanac’

Objavljeno prije

Foto: Javnost.hr

U četvrtak, kratko iza podne Vatrogasci DVD-a Opuzen su dobili dojavu o požaru u ugostiteljskom objektu Caffe bar Neretvanac, koji se nalazi uz igralište istoimenog kluba na Podvornici.

Brzom intervencijom vatrogasaca spriječeno je daljnje širenje požara i veća materijalna šteta.

Sveznalica 7400xXpx

Prema neslužbenim informacijama, po pisanju lokalnog Javnost.hr, pretpostavlja se da su uzrok požara dotrajale i neispravne el. instalacije.

Policija je izašla na teren i obavila očevid, stvarni uzrok požara znat ćemo nakon objavljenih rezultata.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Jastučići s čokoladom 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije