Ostanimo u kontaktu

NEKAD BORAC ZA PRAVA PACIJENATA

Ivo Matičević nakon osmomjesečnog pritvora u Mostaru izručen Hrvatskoj

Objavljeno prije

Nakon gotovo osam mjeseci provedenih u ekstradicijskom pritvoru u Mostaru Ivo Matičević (42) iz Metkovića koji je sredinom lipnja prošle godine opljačkao poslovnicu OTP banke u Opuzenu a zatim s plijenom pobjegao u BIH, izručen je Hrvatskoj.

Istražni sudac mu je zbog počinjenog razbojništva odradio pritvor i trenutno se nalazi u Dubrovniku gdje čeka početak suđenja, prenosi Slobodna Dalmacija.

Matičević, je široj hrvatskoj javnosti postao poznat nakon smrti devetogodišnjeg dječaka u Metkoviću, Gabrijela Bebića kada je s manje ili više uspjeha organizirao nekoliko prosvjeda protiv zdravstvenog sustava u Metkoviću i tadašnjeg ministra zdravstva, Milana Kujundžića. Za bolesnu djecu je pješačio čak do Zagreba o čemu su obilato izvještavali tiskan i elektronski mediji a kuriozitet je da ga je primio i sam ministar zdravstva Vili Beroš na samom početku mandata.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Kasnije je Matičević još poznatiji javnosti ali ne po borbi za prava pacijenata i upornom ponavljanju da građani Metkovića nemaju zdravstvenu zaštitu već po razbojništvu-pljački banke u Opuzenu iz koje je usred bijela dana 15. lipnja prošle godine pod prijetnjom oružja službenicama ispred nosa odnio 47 tisuća kuna.

Međutim, na njegovu nesreću snimila ga je nadzorna kamera, pa policiji nije trebalo dugo da ga lociraju i uhite. A uhićen je na teritoriju BIH u Neumu kamo se sklonio s plijenom iz Opuzena.

Kao predstavnik Građanske inicijative “Sinovi i kćeri Hrvatske”, Ivo Matičević, je jako volio medijsku popularnost.

Dok je blokirao magistralu i megafonom pozivao građane na neposluh zbog lošeg zdravstvenog sustava u Metkoviću i dolini Neretve uživao je simpatije određenih oporbenih političkih struktura, premda je uvijek govorio da je neovisan o političkim strankama. Na njegovim, uglavnom slabo posjećenim prosvjedima viđani su i saborski zastupnici, poput Mire Bulja i Nikole Grmoje. Ipak, Matičevićevim uhićenjem došao kraj prosvjedima za poboljšanje zdravstvenog sustava u Metkoviću i dolini Neretve. On sam sada čeka suđenje zbog počinjenog kaznenog djela razbojništva u dubrovačkom istražnom zatvoru, – piše Stanislav Soldo za Slobodnu Dalmaciju

ČLAN POSADE ATLANSKE PLOVIDBE

U Japanskom moru nestao pomorac iz Metkovića, pokrenuta opsežna potraga!

Objavljeno prije

Dubrovački brodoprijevoznik “Atlantska plovidba d.d.” upravo je izvijestio kako je danas, u subotu 23. listopada, oko 9 sati po lokalnom vremenu, primijećen nestanak člana posade broda “Miho Pracat” koji plovi u sastavu flote dubrovačkog brodara.

Neslužbeno saznajemo kako je riječ o pomorcu s područja Metkovića.

Brod se trenutačno nalazi u akvatoriju Japanskog mora, u plovidbi iz ruske luke Shakhtersk prema Kini.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Kako stoji u priopćenju javnosti, brod je odmah okrenut u suprotnom smjeru i sukladno važećim međunarodnim procedurama započela je akcija potrage kojom rukovodi Centar za traganje i spašavanje (MRCC) Vladivostok.

U međuvremenu je brod pretražen i nestali član posade nije pronađen na brodu.

Uz posadu našeg broda, u potragu su uključeni i jedan zrakoplov, jedan brod specijaliziran za traganje i spašavanje (tzv. SAR plovilo) te jedan ribarski brod koji se našao u blizini mjesta događaja.

Akcija traganja i dalje je u tijeku i o svim daljnjim saznanjima “Atlantska plovidba” će pravovremeno izvijestiti javnost.

Inače, m/b.”Miho Pracat je izgrađen 2008. godine u kineskom brodogradilištu Jiangsu Eastern Shipyard, plovi pod hrvatskom zastavom i dug je 229 a širok 32 metra. Ima sedam skladišta za rasute terete, nosivost od 79964 mt i postiže brzinu od 14 čvorova, piše Slobodna Dalmacija.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija S21 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije