Ostanimo u kontaktu

JOŠ TRAJE AKCIJA SIPE U SUSJEDSTVU

Dvije osobe osumnjičene za proizvodnju i promet pola tone ‘skunka’ žele se predati

Objavljeno prije

‘Avaz’ iz izvora bliskih istrazi doznaje da su dvojica muškaraca osumnjičena za proizvodnju i promet pola tone skanka, pronađenog u Gabeli kod Čapljine, a koji se nalaze u bijegu, najavila svoju predaju.

Kako doznaju, ovaj dvojac već je angažirao odvjetnike koji su kontaktirali inspektore SIPA-e da bi se predali.

Prema informacijama ‘Avaza’, sada se provjerava točno gdje se dileri nalaze i hoće li SIPA pristati na njihove uvjete.

Podsjećamo, u akciji ‘Tebra‘ sinoć je zaplijenjeno pola tone marihuane, ‘skunka’, čija je vrijednost na narkotržištu u zemljama EU iznosi 2 milijuna eura.

U ovu akciju uključena je i OSA, ali problem istražiteljima predstavlja činjenica da su bjegunci bacili mobitele koje su koristili, kojima se još pokušava ući u trag, piše Čapljinski portal.

PU DUBROVAČKO-NERETVANSKA

Razriješen veći broj kaznenih djela imovinskog kriminaliteta i zlouporabe droga

Objavljeno prije

U Policijskoj upravi dubrovačko-neretvanskoj danas je održana konferencija za medije na kojoj je prezentirano kriminalističko istraživanje koje je rezultiralo razrješenjem većeg broja kaznenih djela imovinskog kriminaliteta i kriminalističko istraživanje u sklopu kojeg su kazneno prijavljene tri osobe zbog neovlaštene proizvodnje i prometa drogama.

Na konferenciji su govorili načelnik Policijske uprave dubrovačko-neretvanske Ivan Pavličević, voditelj Službe kriminalističke policije Zoran Tikvica, voditelj Odjela kriminaliteta droga Hrvoje Neusidl i načelnik Policijske postaje Dubrovnik Mato Udženija.

Naime, tijekom jučerašnjeg dana uhićen je 45-godišnjak koji se sumnjiči za 15 kaznenih djela teških krađa i pokušaja teških krađa koje je počinio na području Pila i Lapada u Dubrovniku. Najveći broj kaznenih djela počinio je u studenom i prosincu prošle godine, njih 13, dok je preostale dvije počinio u studenom 2018. g. i veljači ove godine.

Sumnjiči se da je tijekom noćnih sati, koristeći se pogodnim predmetima, nasilno ulazio u ugostiteljske objekte i trgovine odakle je otuđivao novac i tehničku opremu. Na opisani način provalio je u sedam trgovina, sedam ugostiteljskih objekata i jedan salon za masažu, a ukupna materijalna šteta procjenjuje se na iznos oko 40 tisuća kuna.

Pretragom objekta kojeg koristi osumnjičenik pronađeni su predmeti koji se dovode u vezu s ovim kaznenim djelima.

Temeljem prethodnih saznanja policijski službenici Službe kriminalističke policije i Postaje granične policije Gruda, uz asistenciju Interventne jedinice policije, su u večernjim satima u ponedjeljak, 24. veljače, na području Konavala, u blizini državne granice s Crnom Gorom, zaustavili osobno vozilo dubrovačkih registracijskih oznaka u kojem su se nalazile dvije muške osobe u dobi od 25 i 21 godinu, a koji su nakon zaustavljanja pokušali pobjeći, pri čemu je mlađi muškarac od sebe odbacio crnu plastičnu vreću. Obojica muškaraca su brzo sustignuti, a u odbačenoj vreći  pronađena su dva paketa marihuane ukupne težine 2 kg. Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da droga potječe iz Crne, te je bila namijenjena daljoj preprodaji konzumentima s dubrovačkog područja.

Nadalje, policijski službenici Službe kriminalističke policije ove Policijske uprave su, također temeljem prethodnih saznanja, a temeljem naredbe Općinskog suda u Dubrovniku, tijekom jučerašnjeg dana obavili pretragu osobnog vozila dubrovačkih registracijskih oznaka u vlasništvu 23-godišnjaka. Pretragom vozila je u prtljažnom prostoru pronađeno 36 pakiranja s ukupno 2.313 g marihuane. Pakiranja su bila od 100 i 50 grama. U drugim skrivenim dijelovima vozila pronađeno je još 26 g marihuane i manja količina amfetamina.

Zbog sumnje da su počinili kaznena djela neovlaštene proizvodnje i promet drogama sva trojica muškaraca kazneno su prijavljena, a 23-godišnjak i 21-godišnjak su, uz kaznene prijave predani pritvorskom nadzorniku ove Policijske uprave.

Policijska uprava dubrovačko-neretvanska

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama1 300×250

Najčitanije