Ostanimo u kontaktu

TJEDNO IZVJEŠĆE ZA PROMET

Devet prometnih nesreća u tjednu za nama, najveća koncentracija alkohola zabilježena u Dubrovniku

Objavljeno prije

U proteklom tjednu na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske zabilježeno je devet prometnih nesreća u kojima je jedna osoba teže, a dvije su lakše ozlijeđene. S materijalnom štetom zabilježeno je šest prometnih nesreća.

Provodeći mjere kontrole prometa policijski službenici su protiv počinitelja prometnih prekršaja poduzeli 229 represivnih mjera od kojih izdvajamo mjere poduzete prema osobama, počiniteljima prekršaja koji su najčešći uzročnici težih prometnih nesreća tzv. „četiri ubojice u prometu“ te je tako 229 osoba sankcionirano zbog prekoračenja dopuštene brzine kretanja, 14 mjera poduzeto je prema osobama koje nisu koristile sigurnosni pojas, 6 osoba prekršajno je sankcionirano zbog vožnje u alkoholiziranom stanju, a 3 osobe su sankcionirane zbog nepropisne uporabe mobitela tijekom vožnje.

Od ostalih prekršaja izdvajamo 15 mjera poduzetih zbog upravljanja neregistriranim vozilom. Skrećemo pozornost na činjenicu da su stanice za tehnički pregled otvorene i da svi oni kojima je istekla registracija vozila mogu takva vozila uredno registrirati i osigurati. Novčana kazna za navedeni prekršaj je 700 kuna ukoliko je važenje prometne dozvole istekle do 15 dana, a 2000 kuna ukoliko je važenje prometne dozvole isteklo za više od 15 dana. Policija će u narednom periodu posebnu pozornost posvetiti nadzoru upravo ove vrste prekršaja.   

Najveća koncentracija alkohola zabilježena je u Dubrovniku

Najveća koncentracija alkohola od 1,27 g/kg izmjerena je u večernjim satima, 24. travnja, 30-godišnjaku koji je izazvao prometnu nesreću s materijalnom štetom udarivši u semafor nakon čega je napustio mjesto prometne nesreće bez da je vlasniku semafora ostavio svoje podatke i podatke o vozilu.

Vozač je ubrzo pronađen i smješten u policijske prostorije do prestanka djelovanja opojnog sredstava te je zbog počinjenih prometnih prekršaja sankcioniran novčanom kaznom od 10 tisuća kuna što je ujedno najveća izrečena novčana kazna u proteklom tjednu.

Policijska uprava dubrovačko-neretvanska

NEOVLAŠTENO POSJEDOVANJE I NABAVA

Pretragom obiteljske kuće pronađena velika količina oružja i streljiva

Objavljeno prije

Temeljem naloga Općinskog suda u Metkoviću jučer, tijekom jutarnjih sati, policijski službenici Policijske postaje Ploče pretražili su obiteljsku kuću 41-godišnjaka, koji  je policijskim službenicima predao lovačku pušku koju ilegalno posjeduje, a pretragom su  pronađene još tri lovačke puške, tri zračne puške, automatska puška, tri spremnika za automatsku pušku, 77 metaka raznog kalibra i više kutija u kojima se nalazilo 436 patrona za lovačku pušku kao i dio puške bez kundaka.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđena je osnovana sumnja da je spomenuti muškarac počinio kazneno djelo „Neovlašteno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari“, te prekršaje iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana, obzirom da je oružje i streljivo nabavljao bez potrebnog oružnog lista i bez odobrenja, te ga nije prijavio nadležnom tijelu u zakonom predviđenom roku.

Svo pronađeno oružje i streljivo je uz potvrdu oduzeto, a protiv osumnjičenog podnesena odgovarajuća kaznena i prekršajna prijava.

Policijska uprava dubrovačko-neretvanska

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama10 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px
HUMANITARNA AKCIJA – OBITELJ VUKŠA

Najčitanije