Ostanimo u kontaktu

PROMETNA NESREĆA KOD LUČKOG MOSTA

Automobil zakačio el. moped, na svu sreću bez teže ozljeđenih

Objavljeno prije

Večeras oko 22:30 sati na izlazu s Lučkog mosta prema Hebrangovoj ulici u Metkoviću dogodila se prometna nesreća u kojoj su sudjelovali osobni automobil marke Audi i el. moped.

Kako neslužbeno doznajemo, oba sudionika su izlazila s mosta i skretala prema tzv. ‘kockicama’, ali kako moped nema signalizaciju, a išao je ispred automobila te nenadano naglo skrenuo, što je navodno iznenadilo vozača automobila koji je reagirao ali u tom manevru ga je zakačio retrovizorom te je uslijed kontakta vozač mopeda pao.

Po riječima očevidaca, vozač mopeda je ostao nepomično ležat te je pozvana Hitna medicinska pomoć, koja je brzom reakcijom unesrećenog zbrinula u Hitnu pomoć pri Domu zdravlja Metković. Naknadno smo doznali, da je mladić ipak dobro i na svu sreću nema težih ozljeda.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Više detalja donosimo po službenom izvješću.

Također, ovom prilikom prenosimo apel djelatnika Hitne medicinske pomoći, koji su, kako tvrde, večeras bili izvrgnuti vebalnom vrijeđanju i napadima, te mole sugrađane za jednu dozu kulture i razumijevanja, jer oni ipak samo rade svoj posao i mole da ih se u tome ne ometa. Nekad i sekunda znači puno, pogotovo kada je na neciviliziran način potrošena.

KOKAIN U VOJSCI

Petorica vojnika HV-a pozitivna na kokain, specijalac uhvaćen s drogom usred noći

Objavljeno prije

Zbog slučajeva petorice vojnika pozitivnih na kokain u proteklih nekoliko mjeseci, postavlja se pitanje što se to događa u Hrvatskoj vojsci. Iz MORH-a poručuju da rade sve kako bi takvih slučajeva bilo što manje jer imaju nultu toleranciju na droge.

Zbog konzumacije kokaina za dvojicu je pripadnika Oružanih snaga vojna karijera završena.

– Oni su dobili raskid djelatne službe, a za tri ostala pripadnika proces je još uvijek u tijeku, kaže za HRT Dejan Džidić, zapovjednik u Pukovniji vojne policije OSRH.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Među njima je i vojni specijalac koji je nedavno uhvaćen u tajnoj akciji usred noći. No, za posebnu zabrinutost mjesta nema, ističu iz MORH-a. Sve što se događa u tzv. običnom svijetu, događa se i u vojsci. Nadzori se provode stalno, a dobivaju i dojave o drogiranju.

– Onda idemo na ciljane osobe, kada znamo za osobu imenom i prezimenom, da bi ju mogli dovesti u vezu s tim djelom. A preventivni nadzori se analitički, kada dobijemo nove vojnike, primjerice u Centru za obuku u Požegi, kaže časnički namjesnik Davor Pavlović.

Zbog većeg broja novootkrivenih slučajeva, testiranja su pojačana. Provode se u MORH-u, uz prisutnost svjedoka civila. Ako osoba to želi, testiranje se ponavlja i u zdravstvenoj ustanovi. Sve se najstrože nadzire, kako ne bi bilo greške.

– U tom slučaju vodimo ga kod doktora, ako on ne prihvaća naše rezultate. Doktor će izvaditi krv, izvadit će se njegov urin i sve će se to pohraniti u korporij Vojne policije, dodaje Pavlović.

Ako su pozitivni, prijavljuju se Vojno-stegovnom sudu, koji odlučuje o kazni. Oni koji odbiju testiranje također dobivaju stegovnu prijavu. Broj pozitivnih među testiranim vojnicima ne raste, tvrde u MORH-u.

– Smatramo da je to na istoj razini otprilike, nema nikakvih povećanja ni smanjivanja, jednostavno provodimo nadzore i temeljem dostavljenih rezultata, reagiramo, dodaje Džidić.

MORH tvrdi da su ovi slučajevi izolirani i da nitko nije namjeravao prodavati drogu, nego su kokain, čini se, sankcionirani vojnici imali za osobnu uporabu. Je li razlog konzumacije droga preopterećenost, nemogućnost nošenja s odgovornošću na poslu ili nešto treće, tek će se istražiti, piše Dalmacija danas.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija S21 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije